VEEL GESTELDE VRAGEN

STAAT UW VRAAG HIER NIET BIJ ?

                 Klik hier:
                
sales@broyeurfabriek.com

 

U ONTVANGT ZSM EEN ANTWOORD.

1) Mijn geiser geeft een warmwater temperatuur van niet meer dan 40 graden. Wat kan de oorzaak hiervan zijn.?

Dit kan diverse oorzaken hebben.
1) Uw drukregelaar wijkt af (oud type) of er zit een verkeerde op. De geiser werkt goed op een 30Mbar drukregelaar, in sommige gevallen kan een variabele drukregelaar (30-50 Mbar) uitkomst bieden.
2) Uw gasleiding is aangelegd in een tijd toen u nog een geiser had van een mindere capaciteit, Bij geisers vanaf 10-12 ltr/min is het wenselijk een 12 of 15mm gasleiding aan te leggen omdat er anders geen voldoende vlam is om het water op 70 graden te brengen.
3) Op de camping gebruikt men een Hydrofoorinstallatie om de waterdruk op peil te houden en het voorkomt dat de druk daardoor te hoog is op de camping. De waterdruk mag niet hoger zijn dan tussen de 0.3 en 0.8 millibar terwijl dit op campings snel al tussen de 2 en 5 Bar is. De oplossing is dan om uw hoofd/stopkraantje van de koudwater toevoer dichter te draaien en vervolgens weer ietsje open te zetten, controleer of het water heter is geworden.

 

2) Mijn geiser slaat regelmatig uit terwijl hij wel pas een onderhoudsbeurt heeft gehad. ( lees ook bij vraag 6 )

De oorzaak is meestal dat de thermokoppel te dicht bij de vierkante opening van de vlam is geplaatst waardoor deze te snel warm wordt en de geiser af slaat. U ziet deze aan de voorkant als de kap verwijderd is.
Even met een kruiskop schroevendraaier het schroefje losdraaien en het thermokoppel iets naar links schuiven tot net voorbij de vierkante opening.
 FOUT                                           GOED                                 

 

3) Heeft mijn geiser onderhoud nodig?

In bijna alle gevallen eist uw brandverzekering dat de geiser periodiek onderhouden wordt. Tevens is het nodig bij het opnieuw aansluiten van uw geiser na bijv. de winterperiode om ALTIJD gasdetectiespray te gebruiken.

 

4) Na de winterperiode loopt er water uit de warmtewisselaar als ik de waterdruk er weer op zet, wat is hiervan de oorzaak?

Uw geiser is bevroren geweest en niet of onvoldoende afgetapt in de winterperiode hij niet in gebruik is geweest, dit is een kostbare reparatie.

Het is aan te bevelen om voor de winter de geiser geheel af te tappen door de leidingen los te koppelen en vervolgens met een eenvoudig fietspompje o.i.d. deze geheel leeg te blazen.


5) Wat ik ook doe, mijn geiser doet helemaal niets meer.

De oorzaak kan zijn dat de batterij op is of achterste voren in de houder zit.
Aan de onderzijde van de geiser zit een ON/OFF schakelaar, controleer of deze op ON staat.
Uw gastoevoer op de fles of bij de geiser staat dicht. Of u heeft een themostatische mengkraan geplaatst. Een gewone mengkraan plaatsen is voldoende.


6) Heeft mijn geiser ventilatie nodig?

De afvoer buis is uitsluitend om afvoergassen weg te sluizen, de lengte boven de geiserafvoer moet minimaal 50 cm. bedragen, anders zal de geiser automatisch uitvallen. De geiser moet in een voldoende geventileerde ruimte geplaatst worden. Indien de geiser regelmatig uit gaat zet dan de deur open om te controleren of hij dan wel blijft branden.
 

7) Kan ik de geiser zelf installeren.

Helaas kunnen wij hier geen antwoord op geven omdat wij niet op de hoogte zijn van uw deskundigheid.
Uiteraard is het wel zo dat een vakman direct inzicht heeft in alle bovengenoemde gevallen. Gas en vuur vergt altijd voorzichtigheid.


8) Pas geinstallerd en slaat iedere keer af.

De voornaamste oorzaak kan hem zitten als de afvoerbuis korten dan 50cm na de geiser een bocht maakt om door de wand af te voeren.

Een energie zuinige douchekop kan , als deze te veel tegendruk geeft , averechts werken omdat de geiser in zo'n geval moeilijk zijn druk kwijt kan. Energie zuinige douchekoppen zijn uitstekend te gebruiken bij Combiketels en Boilers.

© 2009 - 2019 Megamove | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie